hakkımızda

DİSADER, 2023 yılında İstanbul merkezli olarak kurulmuştur. Derneğimizin temel amacı, dijital sağlık sektöründe sürdürülebilir iyilik halini desteklemek, bu alandaki inovasyonu teşvik etmektir.

Misyonumuz

Misyonumuz, dijital sağlık sektörünü Türkiye ve dünya genelinde ileriye taşımak, bu alanda kaliteli ve erişilebilir hizmetlerin sunulmasına katkı sağlamaktır.

Vizyonumuz

Vizyonumuz ise, enformasyon teknolojileri, mobil uygulamalar ve giyilebilir teknolojiler aracılığıyla toplumu bilgilendirmek ve farkındalık yaratmaktır.

Faaliyet Alanlarımız

Türkiye’de dijital sağlık alanındaki hizmet sunumu başta olmak üzere tüm dijital sağlık uygulamalarının; Geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması Mevzuatsal gelişimine katkıda bulunulması Ulusal ve uluslararası kişi, kurum ve kuruluşlarla ortak çalışılması Uluslararası rekabet gücünü artıracak politika önerilerinin geliştirilmesi Etik ve açık bir ekosistemin oluşturulmasına katkı sağlanması Üyeler arasındaki dayanışmanın yanı sıra, resmi ve özel kurumlar karşısında temsilin sağlanması

DİSADER Yönetim Kurulu

Emin Fadıllıoğlıu

Yönetim Kurulu Başkanı

Emin Fadıllıoğlu

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Marmara Üniversitesi MBA yüksek lisans mezunu. Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar CEO’su ve Eczacıbaşı Evital Başkanı.

Nadya Güher

Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu Üyesi

Nadya Güher

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Koç Üniversitesi’nde Executive Management Programını tamamladı. Mapfre Sigorta Kurumsal Sağlık Sigortaları Direktörü

Banu Küçükel

Başkan Yardımcısı

Banu Küçükel

Bilkent Üniversitesi İşletme mezunu. ODTÜ Executive MBA Programını tamamladı. Güven Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı.

Uğur Genç

Başkan Yardımcısı - Sayman

Uğur Genç

ODTÜ mezunu. Memorial Sağlık Grubu Yönetim Kurulu ve Turgut Aydın Holding İcra Kurulu Üyesi.

Mehmet Erhan Bulutçu

Başkan Yardımcısı

Mehmet Erhan Bulutçu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi.

Behiç Berk Kuğu

Yönetim Kurulu Üyesi

Behiç Berk Kuğu

Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu. Acıbadem Mobil Sağlık Operasyon Direktörü ve  Acıbadem Üniversitesi Öğretim Görevlisi.

Berrin Özselçuk

Yönetim Kurulu Üyesi

Berrin Özselçuk

Marmara Üniversitesi Ekonomi mezunu. Amazon Web Services (AWS) Başkanı.

Salih Haluk Özsarı

Yönetim Kurulu Üyesi

Haluk Özsarı

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu, Hacettepe Üniversitesi’nde Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi.

Metin Bağcı

Yönetim Kurulu Üyesi

Metin Bağcı

Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Bilmed Bilgisayar ve Yazılım A.Ş.’de Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı.

Zekai Mehmet Tuğtan

Yönetim Kurulu Üyesi

Z. Mehmet Tuğtan

Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. Harvard Business School’da Advanced Management Programını tamamladı. Anadolu Sigorta Genel Müdürü.

Okan Özdemir

Yönetim Kurulu Üyesi

Okan Özdemir

İstanbul Üniversitesi İşletme mezunu. Allianz Türkiye’de Sağlık Sigortaları Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi.

Pelin Sancak Göçtrük

Yönetim Kurulu Üyesi

Pelin Sancak Göçtürk

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi mezunu. Abbott’ta Ülke Müdürü.

Salih Güreş

Yönetim Kurulu Üyesi

Salih Güreş

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nden mezun. TCHEALTH Information Technologies şirketinin Kurucu, CEO ve Yürütme Komitesi Başkanı.